2009 m. spalio 18 d., sekmadienis

Įvairūs langų puošybos elementai

Namai mūsų gyvenime užima itin svarbią vietą, visų pirma dėl to, jog juose praleidžiame daugiausiai savo laiko, todėl jie privalo būti jaukūs- tam, kad norėtume į juos grįžti. Taigi, tuomet savaime suprantama darosi ir tai, jog šiuolaikiniame pasaulyje vis didesnis dėmesys yra skiriamas namų interjerui. Visi norime įsirengti namus pagal savo skonį- moderniai, šiuolaikiškai ar paprastai, tačiau svarbiausia- jaukiai.
Taigi, kurdami savo namų interjerą, nemažą dėmesį turėtume skirti ir langų puošybai. Šiomis dienomis dominuoja įvairūs langų puošybos elementai- tai žaliuzės, roletai, užuolaidos ar markizės.

Užuolaidos, kaip langų puošybos elementas, niekada neišeina ir, matyt, niekuomet neišeis iš mados- jos tinka įvairaus, tiek klasikinio, tiek modernaus interjero namams. Užuolaidos taip pat būna kelių tipų: dieninės naktinės bei tarpinės užuolaidos.

Roletai taip pat yra vienas populiariausių langų puošybos elementų. Nors jie labiau tinka modernaus interjero namams, tačiau sumaniai juos galima pritaikyti ir kitokiame interjere. Tarkim, mediniai roletai labai skoningai atrodys tiek moderniame, tiek klasikiniame interjere.   Mediniai roletai patalpai suteikia ir prabangos jausmo, o dar vienas jų privalumas yra tai, jog jie yra natūralūs, kas šiais laikais yra itin vertinama.

Kitas langų puošybos elementas- žaliuzės. Visuomenėje vyrauja nuomonė, jog žaliuzės labiau tinka ofisiniam stiliui, negu namams. Tačiau žinant faktą, jog žaliuzes taip pat galima rinktis įvarių spalvų bei medžiagų, nesunkiai jas panaudosime ir namuose. Žaliuzių taip pat galime rasti įvairių rūšių- tai medinės, medžiaginės, vertikalios bei horizontalios žaliuzės.

Norėdami padailinti savo balkoną ar terasą, turėtume žinoti ir markizių privalumus- markizės, visų pirma, yra pigesnės už stacionarius stogelius, o iš tikrųjų ir daug patogesnės –jos greičiau sumontuojamos, o pasikeitus sezonui markizės gali būti nuimamos arba tiesiog sustumiamos sustumiamos. Vienas iš didesnių privalumų yra tai, jog markizės audinys yra atsparus blukimui bei pelėsiui, jis nepraleidžia vandens bei itin greitai džiūsta. Jos apsaugo nuo blukimo taip pat ir patalpoje esančius baldus, grindis, sienas ar kilimus. Markizių pasiūla šiomis dienomis yra itin didelė, todėl išsirinkę norimus audinius, rėmų spalvas bei dizainą, galime sukurti išskirtinį išorinio fasado vaizdą. Žinoma, markizės tinka ne vien moderniems, tačiau taip pat gali būti lengvai pritaikomos ir klasikiniams pastatams.

Taigi, kaip matome, langų bei balkonų puošybos elementų pasirinkimo spektras yra itin platus, todėl mums belieka tiesiog išsirinkti sau mieliausią variantą, spalvas bei medžiagas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą