2009 m. spalio 18 d., sekmadienis

Kaip žaliuzės gali prisidėti prie jaukumo namuose?

Namai yra vieta, kurioje praleidžiame daugiausiai savo laisvo laiko. Čia grįžtame pavargę po darbo, čia skaitome knygą ar paprasčiausiai ilsimės. Namai- tai vieta, kurioje mes gyvenam. Todėl svarbu, kuo jaukiau įsirengti namus, kad juose iš tikrųjų galėtume ramiai pailsėti. Taigi, turbūt nenuostabu, jog kuo toliau, tuo vis didesnis dėmesys yra skiriamas būtent namų interjerui.

Taigi, kai jau esame įrengę namus, galime dar nesunkiai padailinti juos keliais akcentais. Visiems yra gerai žinoma, jog medinės detalės suteikia namams jaukumo. Todėl į interjerą įterpę šiek tiek medinių detalių, lengvai pagyvinsime bet kokį kambarį.

Didelis dėmesys namuose turėtų būti skiriamas langams ar netgi tiksliau, tam, kuo langus uždengiame. Tai gali būti užuolaidos ar žaliuzės. Vis populiariau darosi rinktis pastarąjį variantą, kadangi žaliuzės namams suteikia nedidelį modernumo akcentą. Itin populiarus variantas yra medinės žaliuzės. Kaip jau minėta medis suteikia namams jaukumo, lengvumo bei paprastumo efektą, taigi pasirinkę tokį variantą, galime nesunkiai paversti kambarį akiai maloniu kampeliu.

Medinės žaliuzės yra labai praktiškos- žaliuzių juostelės gaminamos iš lengvos bei tvirtos medienos, o kadangi jos yra išdžiovintos specialiu būdu todėl nesideformuoja ,neskilinėja bei nepritraukia dulkių. Galime rinktis netgi tarp vertikalių bei horizontalių medinių žaliuzių. Medines žaliuzes galime reguliuoti lygiai taip, kaip ir įprastines – galime reguliuoti juostelių pasvirimo kampą, pakelti-nuleisti bei užfiksuoti norimame aukštyje.

Be medinių žaliuzių vis paklausesnės tampa ir tekstilinės. Jų priežiūra yra lengva- jas galime skalbti rankomis arba skalbimo medžiaga, kadangi yra pagamintos iš impregnuotų audinių- kietų, plaunamų ir tokių, kurie nerenka dulkių. Renkantis tekstilines žaliuzes, atkreipkite dėmesį, jog taip pat galite pasirinkti norimą audinį ar pagaminti jas įspaudžiant piešinį. Tekstilinės žaliuzės ne ką prasčiau nei medinės puošia namų interjerą, bei sukuria jaukumo jausmą.

Taigi, pasirinkę tai, kas labiau- medinės ar tekstilinės žaliuzės tinka mūsų namams, nesunkiai galime padailinti bei pagyvinti būstą- nes tai, kas paprasta, yra ne tik estetiška, bet ir jauku.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą