2009 m. spalio 18 d., sekmadienis

Medinės žaliuzės bei roletai- interjero elementai, kuriantys mūsų namų jaukumą

Siekdami jaukiai bei moderniai įrengti namus, turėtume atkreipti dėmes ne atrodytų ir į smulkiausius interjero elementus. Kartais atrodytų, jog smulkios detalės yra akiai nepastebimos, todėl jokios įtakos neturi, tačiau vis dėlto yra truputį kitaip. Kalbant konkrečiai apie langus bei jų puošybos elementus, turėtume suprasti, jog langai daro pakankamai didelę įtaką bendram patalpų vaizdui- jie gali padidinti ar sumažinti erdvę. Taip pat labai svarbu, kuo langus puošiame- ar tai žaliuzės, užuolaidos ar roletai.
Roletai yra vienas madingiausių pasirinkimų. Jie yra montuojami prie lubų, lango rėmų ar sienos ir lengvai valdomi grandinėle ar spyruoklinių mechanizmu. Itin didelis spalvų bei medžiagų pasirinkimas leidžia nesunkiai pritaikyti juos tiek prie modernaus, tiek prie klasikinio namų interjero. Galime netgi pasirinkti tokias medžiagas, kurios visiškai nepraleidžia saulės spindulių ar nebijo drėgmės.

Taip pat labai praktiškas pasirinkimas yra horizontalios žaliuzės. Nors vyrauja nuomonė, jog žaliuzės tinka tik biurams, tačiau žinant, jog galime pasirinkti iš daugybės spalvų ar net medžiagų, nesunkiai pritaikysime jas savo namams.

Siekiant padaryti namų erdvę kuo šiltesnę bei jaukesnę, turėtume žinoti, jog tokius pojūčius sukuria būtent medinės detalės, kurias nesunkiai galime įkomponuoti interjerą. Todėl vis dažniau renkamasi mediniai roletai ar medinės vertikalios žaliuzės. Medis, visų pirma, yra natūrali medžiaga. Jis suteikia namams prabangos vaizdo, todėl nesunkiai pritampa tiek prie klasikinio, tiek prie labai modernaus interjero. Medinės žaliuzės bei roletai yra gaminami iš itin lengvos bei tvirtos medienos. Paprastai ji būna išdžiovinta specialiu būdu, todėl neskilinėja.

Taigi, pasirinkę tinkamas spalvas bei medžiagas, nesunkiai pagyvinsime savo namų erdvę, suteikdami jiems jaukumo bei šilumos.

1 komentaras: