2009 m. spalio 18 d., sekmadienis

Mitas ar tiesa tai, jog žaliuzės tinka tik ofisams?

Namai- tai vieta, kurioje mes gyvenam, juose praleidžiame daugiausiai laiko, čia ilsimės, kai grįžtame pavargę po darbų, ar tiesiog būname su artimais žmonėmis. Itin didelis dėmesys šių dienų pasaulyhe skiriamas namų estetiniam apipavidalinimui. Žinoma, vieni mano, kad namų interjeras nėra svarbus, kiti teigia priešingai, kad į tai atsižvelgti tiesiog būtina. Nepaisant paties namų interjero stiliaus, ar jis yra paprastas, ar klasikinis, ar modernus, svarbiausia, kad namai būtų jaukūs ir į juos norėtųsi grįžti ir juose galėtume ramiai pailsėti.
Taigi, jeigu ruošiamės skirti dėmesį namų interjerui, kai jau esame juos įrengę, visuomet juos galime dar nesunkiai padailinti keliais akcentais. Visiems yra gerai žinoma, jog medinės detalės suteikia namams jaukumo. Todėl į interjerą įterpę šiek tiek medinių detalių, lengvai pagyvinsime bet kokį kambarį.

Didelis dėmesys namuose turėtų būti skiriamas langams ar, tiksliau, netgi tam, kuo tuos langus mes puošiame. Paprastai kaip langų puošybos elementai yra naudojamos užuolaidos ar žaliuzės. Nors mūsų visuomenėje vis dar vyrauja nuomonė, jog žaliuzės tinka tik ofisiniam stiliui, ir namų interjere atrodo prastai, tačiau tokią nuomonę yra nesunku paneigti. Žaliuzės namams gali suteikti ir savito modernumo pojūčio, o pasirinkus tinkamas medžiagas, jos dailiai derės bet kokiame interjere.

Žaliuzių galime rasti įvairiausių rūšių- tai horizontalios, vertikalios, tekstilinės ar netgi medinės žaliuzės. Pastarasis variantas tampa vis paklausesnis. Taip vyksta dėl to, kad, kaip jau buvo paminėta, medis suteikia namams jaukumo, lengvumo bei paprastumo efektą, taigi pasirinkę tokį variantą, galime nesunkiai paversti kambarį akiai mielu kampeliu.

Nepaisant vyraujančios nuomonės, jog žaliuzės namams netinka, turėtume žinoti, jog teisingai pasirinkę medžiagas bei pritaikę tai savo namų interjerui, visuomet liksime patenkinti šiuo sprendimu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą