2009 m. spalio 18 d., sekmadienis

Užuolaidos namuose- ar tai nėra senamadiška?

Kurdami savo namų interjerą, pakankamai didelį dėmesį turėtume skirti ir langų puošybai. Namai visuomet bus jaukesni, jeigu langus puoš užuolaidos ar roletai. Užuolaidos jau gana ilgą laiko tarpą išlieka populiariausiu pasirinkimu. Žinotina, jog užuolaidos būna kelių tipų: dieninės, naktinės bei tarpinės užuolaidos.
 

Taigi, jeigu vis dėl to nusprendėme rinktis langus papuošti užuolaidomis, derėtų pagalvoti ir apie jų spalvą bei medžiagą- tam kad priderintume tai prie namų interjero. Žinotina, jog užuolaidos tinka tiek moderniam, tiek paprastam interjerui.

 

Renkantis jų spalvą, svarbu atkreipti dėmesį į kelis trumpus patarimus: tarkim, mažose patalpose nerekomenduojama yra rinktis tamsių spalvų užuolaidas, kadangi tai gali tik dar labiau sumažinti erdvę. Jeigu patalpa yra itin didelė, patartina rinktis tamsesnes užuolaidas- tai galėtų suteikti kambariui daugiau jaukumo. Taip pat nerekomenduojama rinktis itin sunkių audinių- persistengus, kambarys gali pradėti atrodyti „sunkiai“ bei slegiančiai.

 

Vertėtų atkreipti dėmesį į tai, jog užuolaidos yra itin populiarus pasirinkimas, jos yra universalios ir niekuomet neišeina iš mados. Teisingai pasirinkus spalvą bei audinį, jas galima pritaikyti bet kuriuose namuose. Roletai, tuo tarpu yra truputį sudėtingiau derinami prie interjero- jie labiau tinka modernesniam būstui, tačiau sumaniai juos galima panaudoti ir įvairesnio interjero namuose.

 

Užuolaidos nėra ir turbūt niekada nebus senamadiška, kadangi tai kas paprasta, visuomet išlieka gražu ir skoninga. Taigi, jeigu pasirinksime langus puošti užuolaidomis- niekada neprašausime pro šalį. Jomis galime labai nesunkiai pagyvinti savo namų aplinką- tereikia tik teisingai išsirinkti užuolaidų spalvą bei audinį.



Žaliuzės


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą