2009 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

Roletai- ieškantiems idėjų namams

Norėdami truputį padailinti, papuošti namus, galime pradėti nuo pačių paprasčiausių dalykų- langų puošybos elementų. Tai atrodytų smulkmena, tačiau langus pastebi visi, todėl jų puošybos elementai niekuomet neliks nepastebėti.

Yra daugybė langų puošybos elementų- nuo paprastų užuolaidų, iki žaliuzių ar roletų. Kaip visiems jau gerai žinoma, roletai tai yra ritininės žaliuzės. Galėtų atrodyti keista, tačiau roletai yra vieni populiariausių langų puošybos elementų. Kodėl? Visų pirma, jie, atvirkščiai nei užuolaidos, dar nėra atsibodę, todėl atrodo gana novatoriškai. Visų antra, roletai tinka bet kokio interjero namuose- juos nesunku pritaikyti moderniame, klasikiniame ar paprastame interjere, užtenka tiesiog išsirinkti norimą spalvą bei medžiagą.

Šiais laikais roletai naudojami ne tik kaip funkcionali, tačiau taip pat kaip ir dekoratyvinė langų uždengimo sistema.

Viena pagrindinių roletų savybių, kuri lemia vis didėjantį jų populiarumą yra tai, jog jie gali būti nuleisti iki bet kokios pasirinktos reikiamos pozicijos, o pats jų valdymas taip pat nėra sudėtingas- dažniausiai pasirenkamas roletų valdymas grandinėle (truktelėjus į viršų roletas automatiškai kyla į viršų arba leidžiasi žemyn). Žinoma, galima pasirinkti ir kitokį jų valdymo būdą : spyruokle (truktelėjus roletą už apačios ir atleidus jį spyruoklė susuka roletą aukštyn, o nuleidžiamas roletas tempiamas žemyn iki norime aukščio, paleistas jis išlieka būtent toje padėtyje), taip pat gali būti valdomas automatišku varikliu (roleto vamzdyje yra įmontuotas variklis, kuris jį automatiškai pakelia ar nuleidžia. Valdyti automatinę pavarą galima paprastu jungikliu, nuotolinio valdymo pulteliu arba kompiuteriu).

Taigi, jeigu užuolaidos atrodo senamadiškas pasirinkimas ir norime išbandyti kažką naujo, visuomet galime pasirinkti šį langų puošybos elementą. Jis ne tik, kaip jau minėta, dailiai atrodo bet kokiame interjere, tačiau taip pat yra ir itin funkcionalus.

1 komentaras:

  1. Roletai yra ziauriai geras isradimas. pats dariausi pas domus lumina specialistus, ir galiu pasakyti tik tiek, kad sios imones specai savo darba supranta ziuariai gerai.

    AtsakytiPanaikinti