2009 m. lapkričio 29 d., sekmadienis

Žaliuzių pasirinkimo įvairovė

Patalpas visuomet esame linkę apsaugoti nuo nepageidaujamų pašalinių žvilgsnių. Priemone, padedančia tai įgyvendinti, gali būti užuolaidos, roletai ar žaliuzės. Pastarasis variantas mūsų šalyje yra itin paplitęs ir tikrai ne be reikalo. Žaliuzės puikiai atlieka savo funkciją, o kartu yra ir patogios, nes galime reguliuoti šviesos kiekį patalpoje pagal poreikius. Žaliuzės puikiai dera prie bet kokio interjero, kadangi galime išsirinkti iš daugybės skirtingų medžiagų bei spalvų.



Žaliuzės gali būti įvairiausių rūšių: horizontalios, vertikalios, montuojamos viduje arba išorėje, taip pat apsauginės žaliuzės. Taigi, šių langų puošybos elementų pasiūla yra tikrai didelė, belieka išsirinkti tik sau tinkamiausią variantą.



Turbūt labiausiai paplitusios yra tarp stiklų montuojamos žaliuzės. Ši žaliuzių rūšis yra tinkama mediniams langams su dviem stiklais. Tokio žaliuzių tipo dėka galima nesunkiai padidinti ir lango šiluminę varžą, o taip pat bus nenaudojama ir patalpos erdvė, todėl lieka tuščia palangė. Kitas jų privalumas- šios žaliuzės daug ilgesnį laiką išlieka švarios, nes būdamos tarp dviejų stiklų yra apsaugotos tiek nuo dulkių, tiek nuo kitų nešvarumų.



Taip pat patogios yra ir žaliuzės plastikiniams langams, kurios puikiai gali tikti tiek virtuvei, tiek vonios kambariui. Svarbu atkreipti dėmesį, jog kai atidarysime langą vėdinimui, žaliuzės liks prigludusios prie stiklo, kadangi šonuose turi ištemptas kreipiančiąsias- stygas.



Ofisuose yra itin paplitęs vertikalių tekstilinių žaliuzių variantas. Šių žaliuzių priežiūra yra lengva, kadangi jas galima skalbti ir rankomis, ir skalbimo mašina. Jos yra pakankamai pigios, todėl norint uždengti didelių matmenų langus, pasirinkus šias žaliuzes galima ir sutaupyti. Šios žaliuzės išskirtinės, kadangi tinka net trikampiams langams, o taip pat kartais yra naudojamos ir patalpų atskyrimui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą