2009 m. gruodžio 13 d., sekmadienis

Apsauginių žaliuzių savybės bei pasirinkimas

Apsauginės žaliuzės- tai tokia žaliuzių rūšis, kuri paprastai yra montuojama pastato išorinėje dalyje. Be pagrindinės savo funkcijos, šios žaliuzės atlieka dar ir daugybę kitų funkcijų, o toks daugiafunkciškumas ir lemia vis augantį šių žaliuzių populiarumą.


Apsauginės žaliuzės, kaip ir kiti panašūs langų elementai, gali būti pakankamai įvairios. Paprastos apsauginės žaliuzės dažniausiai tinka tiek langams, tiek durims ar garažo vartams. Žinotina, jog dažniausiai apsauginės žaliuzės yra gaminamos iš plieno arba aliuminio. Taip pat šios žaliuzės gali būti valdomos keliais skirtingais variantais – virvele, rankenėle arba varikliu. Pastarasis variantas yra itin populiarus dėl savo patogumo.


Yra įmanomi trys tokių žaliuzių ritinio uždengimo konstrukcijų variantai- galima jas uždengti su išorinėmis aliumininėmis dėžėmis, taip pat įmanomas variantas, kuomet išorinės dėžės yra aptinkuojamos. Žinoma galimas variantas ir vidinės apšiltinamos dėžės su servisiniu dangteliu.


Taip pat galima rasti ir tokių apsauginių žaliuzių, kurios yra specialiai pritaikytos naujai statomiems arba rekonstruojamiems namams. Jų privalumas- visiškai yra paslepiama viršutinė jų dėžutė. Taip pat žinotina, jog šoninės kreipiančiosios gali būti nesunkiai pritaikomos prie lango rėmo spalvos.


Apsauginės žaliuzės turi tikrai nemažai privalumų. Visų pirma, žinotina, jog jos gerai izoliuoja šilumą, o taip pat ir garsą. Jos atrodo ne tik estetiškai, tačiau taip pat ir suteikia pastatui modernumo, novatoriškumo įspūdį, o kartu ir atlieka apsauginę funkciją.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą