2009 m. gruodžio 20 d., sekmadienis

Žaliuzės namų interjere

Jeigu nusprendėme namų langus puošti žaliuzėmis, reikėtų žinoti, jog jų būna įvairiausių rūšių- pradedant nuo medinių, tekstilinių, plastikinių ir baigiant vertikaliomis bei horizontaliomis žaliuzėmis. Galime rasti ir montuojamų tarp stiklų žaliuzių, ir montuojamų kambario viduje, ir montuojamų iš lauko pusės. Visgi populiariausias variantas yra žaliuzės, montuojamos kambario viduje.


Būtent tokios yra plisuotos žaliuzės, nors jas taip pat galima montuoti ir tarp stiklų. Visų pirma, šios žaliuzės yra nesunkiai pritaikomos prie bet kokio lango, o taip pat gali būti naudojamos ir ant nestandartinių geometrinės- trikampės, trapecijos ar arkos -formos langų. Kaip ir dauguma žaliuzių, plisuotos žaliuzės gali būti valdomos dvejopa- elektriniu arba automatizuotu būdu.


Kitas šių žaliuzių privalumas yra tai, jog jos visuomet išlaiko stabilią formą, o jų priežiūra yra nesudėtinga- užtenka kartas nuo karto nuvalyti nuo jų susikaupusias dulkeles bei nešvarumus drėgnu skudurėliu. Jeigu pasirinkome montuoti šias žaliuzes tarp stiklų- jų priežiūra apskritai nereikalauja dėmesio, kadangi būdamos tarp stiklų, jos nesurenka ore skraidančių dulkių, todėl neapsineša įvairiais nešvarumais.


Šios žaliuzės kaip ir visos, yra pakeliamos ir nuleidžiamos užfiksuojant jas norimame aukštyje. Ir nors dažnai įsivaizduojama, jog šis langų puošybos elementas labiau yra tinkamas ofisų patalpoms, šią nuomonę yra nesunku paneigti- juk galime išsirinkti iš daugybės įvairiausių medžiagų bei spalvų, todėl tikrai nėra sunku jas priderinti prie bet kokio interjero- tiek prie modernaus, tiek prie klasikinio. Taigi, tinkamai pasirinkus galime pasiekti tikrai stulbinančių interjero sprendimo rezultatų.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą