2009 m. gruodžio 27 d., sekmadienis

Žaliuzės

Norėdami pagyvinti bei papuošti namus, visuomet turėtume pradėti nuo aiškiausiai matomų detalių- t.y. langų. Langai pastaruoju metu yra uždengiami įvairiai- užuolaidomis, žaliuzėmis, roletais ar romanetėmis. Taigi, pasirinkimo spektras labai platus ir mums belieka tik apsispręsti, kas geriausiai tiktų mūsų namų interjere.


Dažnai įsivaizduojama, jog žaliuzės netinka namų interjerui, kadangi dažnai yra naudojamos biurų patalpose. Tačiau tokia nuomonė vis dėlto yra klaidinga. Visų pirma, žaliuzės puikiai dera prie bet kokio interjero, kadangi galime išsirinkti iš daugybės skirtingų medžiagų bei spalvų. Ofisuose dažniausiai naudojamos vertikalios žaliuzės, tačiau žaliuzių rūšių yra tikrai daug daugiau ir nemažai žmonių renkasi horizontalias žaliuzes kaip langų puošybos elementą.


Žaliuzių priežiūra yra nesudėtinga, nes jei jos yra montuojamos ne tarp stiklų, nesunku yra nuo jų valyti dulkes ir susikaupusius nešvarumus, o tekstilines žaliuzes galima skalbti tiek rankomis, tiek skalbimo mašina (jos pagamintos iš impregnuotų audinių)


Kita vis populiaresne tampanti žaliuzių rūšis- tai plisuotos žaliuzės. Jos kaip ir dauguma žaliuzių yra gaminamos iš įvairių audinių ir taip pat gali būti valdomos pasirenkamai- arba automatizuotu, arba elektroniniu būdu. Šios žaliuzės visuomet išlaiko stabilią formą, o jų priežiūra taip pat nėra sudėtinga- jeigu tvirtiname jas vidinėje lango pusėje, užtenka kartkartėmis nuvalyti nuo jų susikaupusias dulkes, o jeigu pasirenkame jas montuoti tarp stiklų tuomet viskas dar paprasčiau, kadangi būdamos tarp dviejų stiklų, žaliuzės tiesiog neapsineša įvairiais nešvarumais.


Pasirinkus atitinkamą žaliuzių rūšį galime sukurti norimą namų interjero efektą- modernų, novatorišką, klasikinį ar paprastą. Svarbu tik teisingai pasirinkti spalvas bei medžiagas.



Apsauginės žaliuzės


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą