2010 m. sausio 10 d., sekmadienis

Šiuolaikinės Fasado žaliuzės ir eksterjeras.

Šiais laikais itin populiarūs yra stikliniai pastatų fasadai- jie atrodo moderniai ir šiuolaikiškai, dėl to dauguma ofisų renkasi būtent šį architektūrinį sprendimą. Toks stiklinis fasadas yra gerai tuo, jog patalpose yra užtikrinamas reikiamas kiekis natūralios šviesos, tačiau dėl stiklo savybių vasaros metu patalpose tampa itin karšta.


Fasadų apsaugai nuo saulės paprastai yra naudojamos apsauginės fasadų žaliuzės. Ir iš tiesų, tai yra efektyviausia apsauga nuo saulės. Šios žaliuzės sulaiko iki 80% pro langą patenkančios saulės energijos. Tokiu būdu yra neleidžiama patalpoms įkaisti, o kartu ir mažinamos patalpų vėsinimo išlaidos. Šviesos srautą galima lengvai reguliuoti- taip užtikrinamas reikiamas natūralios šviesos kiekis patalpoje.


Žinoma šios žaliuzės apsaugo ne vien tik nuo saulės, tačiau taip pat ir nuo lietaus, nuo vėjo, triukšmo, kartu ir atlieka apsauginę funkciją- apsaugo nuo įvairių akmenų ar butelių metamų į langą- šitoks jų daugiafunkciškumas lemia ir augantį jų populiarumą.


Fasadinių žaliuzių dėka nereikia naudoti erdvės esančios patalpų viduje- jos montuojamos išorėje, todėl neužima papildomos vietos. Kaip ir visos žaliuzės jos gali būti valdomos keliais būdais: rankiniu arba automatiniu būdu.


Taip pat svarbi yra estetinė fasadinių žaliuzių funkcija- šių žaliuzių pagalba galima sukurti išskirtinį pastato eksterjerą- pasirinkus tinkamas spalvas bei formas tikrai galima pasiekti stulbinančių rezultatų. Renkantis įvairius langų puošybos bei apsaugos elementus labai svarbu atkreipti dėmesį, jog jų spalvos bei formos atitiktų ir bendrą pastato stilių.



Roletai


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą