2010 m. spalio 18 d., pirmadienis

Kodėl verta rinktis apsaugines žaliuzes?

Langų puošybos elementus galėtume išskirti į dvi savotiškas rūšis: į tokius, kurie atlieka dekoratyviąją paskirtį ir į tokius, kurie atlieka savo funkcinę paskirtį. Norėdami išsirinkti langų puošybos elementus, pirmiausiai turite atsižvelgti į savo paties poreikius: jei Jums nėra svarbu, kad langų dekoravimo elementai pilnai apsaugotų patalpas nuo saulės spindulių – galite rinktis užuolaidas, tuo tarpu jei norite reguliuoti šviesos kiekį patalpoje – labiausiai tiktų žaliuzės ar „roletai verslui“.

Daugiausiai funkcijų turintis langų puošybos elementas yra apsauginės žaliuzės. Dažnai išgirdus šių žaliuzių pavadinimą, nusprendžiama, jog jos skirtos patalpų apsaugai nuo įsibrovėlių. Žinoma, šių žaliuzių dėka sumažinama įsilaužimo tikimybė (vagys dažnai bijo sugaišti per daug laiko lauždami apsaugines žaliuzes). Tačiau norėdami, jog šios žaliuzės tarnautų kaip apsauginė priemonė, turėtumėte derinti jas su kitomis priemonėmis (signalizacija ar kitomis apsaugos sistemomis). Taigi, akivaizdu, jog pagrindinė šių žaliuzių funkcija nėra apsauginė.

Visų pirma, apsauginės žaliuzės (kaip ir kiti langų puošybos elementai) apsaugo namus nuo nepageidaujamų pašalinių žvilgsnių. Nuleidus jas patalpa „uždaroma“ aklinai, tad niekas nebegali matyti, kas vyksta namo viduje.

Apsauginės žaliuzės dažnai yra rekomenduojamos kaip priemonė, padedanti sumažinti patalpų šildymo ir vėsinimo išlaidas. Visi žinome, jog šiluma iš namų išeina būtent „per langus“. Apsauginės žaliuzės sulaiko šilumą patalpos viduje bei neleidžia prasiskverbti šalčiui iš lauko į vidų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą