2010 m. lapkričio 25 d., ketvirtadienis

Išvenkite nemalonių siurprizų

„Atsargų ir Dievas saugo“ - skamba lietuviška patarlė. Taigi, nuo senų senovės mūsų protėviai ragino būti atsargiais. Didelis atsargumas reikalingas rūpinantis savo namų ar verslo apsauga, tačiau vis dar atsiranda žmonių, kurie linkę taupyti ir šioje srityje. Mes manome, kad neverta.

Apsauginės žaliuzės padėjo išvengti didelių nuostolių. Vilniaus Fabijoniškių mikrorajone įsikūrusios optikos savininkas džiaugėsi, kad priėmė gerą sprendimą. Tik išsinuomavęs patalpas, jis nusprendė pagalvoti apie savo įmonės turto apsaugą. Jis pasirūpino prekių draudimu, užsisakė apsaugos kompanijos paslaugas ir įsirengė apsaugines žaliuzes. Šis sprendimas atsipirko po pirmojo incindento. Vieną naktį įmonės savininką pažadino apsaugos kompanijos darbuotojų skambutis. Paaiškėjo, kad į parduotuvę buvo bandyta įsilaužti. Tiesa, dėka apsauginių žaliuzių ir patikimos signalizacijos į vidų vagišiai patekti nespėjo. Ryte apsilankęs savo parduotuvėje jis rado smarkiai apgadintas apsaugines žaliuzes. Tiesa, jų remontas kainavo mažiau, nei galėjo atsieiti dingusios prekės.

Apsauginės žaliuzės atbaido vagišius. Žirmūnuose filialą turinti žaislų parduotuvė per dvejus metus patyrė penkis įsilaužimus. Laimei, piktavaliai nespėdavo padaryti daug žalos: signalizacija išgąsdindavo vagišius ir net pažadindavo apilinkinių namų gyventojus. Tiesa, žaislų parduotuvės darbuotojams po kiekvieno įsilaužimo tekdavo daryti prekių auditą, maždaug pusdienį negalėdavo vykti normali prekyba, reikėdavo keisti išdaužtus langus. Po paskutinio įsilaužimo šį pavasarį savininkai susidomėjo papildomomis apsaugos priemones. Jų langus ir vitrinas saugiai padengė apsauginės žaliuzės. Nuo to laiko įsilaužimai nepasikartojo. Apsauginės žaliuzės išbaidė piktas vagių mintis.

Apsauginės žaliuzės suteikia saugumo jausmą. Vilniaus priemestyje nuosavamame name įsikūrusi šeima apsaugines žaliuzes įsirengė praėjus keliems mėnesiams po įkurtuvių. „Tuomet ramybės nedavė įtartini tipai ir keli nemalonūs sutapimai“ – daug detalių neatskleidė, šeimos galva, Gediminas. Nors namą juosia tvora, o po kiemą laisvai bėgioja šuo, Gediminas nebuvo garantuotas savo turto ir šeimos saugumu. Jis teigė, kad savo namuose nori jaustis, kaip tvirtovėje. Ypač neramu būna, kai visa šeima išvyksta atostogauti – kelias savaites namai lieka tušti. Tiesa, Gediminas jaučiasi užtikrintas ir džiaugiasi, kad per visus 10 metų jokių įsilaužimų patirti neteko.

Taigi, savo verslo ir namų apsauga galima nesunkiai pasirūpinti. Kelios nekilnojamojo turto apsaugos priemonės padeda sėkmingai išvengti nemalonių situacijų. Neapsiribokite viena.

2 komentarai:

  1. Tikrai geras pasirinkimas yra
    apsaugines susukamos grotos, tik jos turi būti naudojamos ne atskirai, o kaip kompleksinio sprendimo dalis - su signalizacija ir kitomis priemonėmis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai norint išvengti nemalonių siurprizų gali padėti apsauginės grotos ..

    AtsakytiPanaikinti