2010 m. lapkričio 5 d., penktadienis

Viskas apie apsauginių žaliuzių funkcijas

Apsauginės žaliuzės visame pasaulyje yra vienas iš populiariausių langų puošybos elementų. Tuo tarpu Lietuvoje šios žaliuzės pasirenkamos dar palyginus retai : vyrauja stereotipas, jog tokios žaliuzės yra tinkamos įmonių patalpoms, kavinėms, restoranams ar kitiems panašios paskirties pastatams. Tokio stereotipo susiformavimą lemia tai, jog sunku yra rasti informacijos apie šias žaliuzes, jų funkcijas bei pritaikymo galimybes.

Yra manoma, jog pagrindinė apsauginių žaliuzių paskirtis, kaip ir pasako pats žaliuzių pavadinimas, yra apsaugoti pastatą nuo įsibrovėlių. Šis langų puošybos elementas tikrai atlieka šią funkciją, tačiau tai ne pagrindinė ir tikrai ne vienintelė jų paskirtis. Norint kad pastatas būtų apsaugotas nuo įsilaužėlių, kartu su apsauginėmis žaliuzėmis reikėtų naudoti ir kitas apsaugos sistemas (signalizaciją ir pan.). Įsilaužėliai sugaištų daug laiko norėdami sulaužyti žaliuzes ir patekti vidun, todėl dažnai prisibijo laužtis į patalpas. Tačiau jei žaliuzes renkatės vien dėl apsauginės jų funkcijos tikrai patartina pasirūpinti ir kitais apsaugos elementais.

Viena svarbiausių šių žaliuzių savybių yra tai, jog jos sulaiko šilumą pastato viduje ir neleidžia šalčiui prasiskverbti į vidų. Tokiu būdu žiemos metu galite sumažinti patalpos šildymo išlaidas. Lygiai taip pat ir vasaros metu – žaliuzių pagalba galima sėkminga mažinti pastato vėsinimo išlaidas.

Apsauginės žaliuzės prisideda ir kuriant pastato eksterjerą. Jei siekiate sukurti modernų ekstererją, šis langų puošybos elementas tikrai puikiai tam tiks.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą