2010 m. gruodžio 14 d., antradienis

Apsauginės žaliuzės būtinos daugeliui įmonių

Apsaugines žaliuzes verslo įmonių atstovai atrado jau senokai. Jie pirmieji pasinaudojo šios langų apsaugos priemonės teikiamamais privalumais. Šiandien apsauginės žaliuzės yra beveik būtinas pirkinys kiekvienam atokesnėje vietoje įsikūrusios parduotuvės, salono ar tiesiog eilinio filialo savininkui ar vadovui. Verslininkai susidomėjo apsauginėmis žaliuzėmis daug anksčiau nei privatūs asmenys. Šiame straipsnyje apžvelgsiu pagrindinius apsauginių žaliuzių įsirengimo motyvus.

Apsauginės žaliuzės labai populiarios miestų rajonuose ir miesteliuose, kuriuose nusikalstamumo rodikliai viršija vidurkį. Jos ne tik apsaugo patalpas nuo įsilaužimo ir vagystės, tačiau atbaido ir paprasčiausius vandalus. Jiems nerūpi viduje esantis turtas, vandamalams svarbiausia adrenalinas, kuris jaučiamas bėgant iš įvykio vietos.

Svarbu, kad iš išorės jūsų įmonės fasadas atrodytų, kuo labiau apsaugotas. Žinoma, estetikos megėjams didelės apsauginės žaliuzės „akies neglosto“, tačiau jos tikrai nepatinka apie įsilaužimą mąstantiems piktavaliams. Taigi, net paprasčiausi ir pigiausiu apsauginių žaliuzių modeliai gali apsaugoti.

Vis dėlto verslo įmonių vadovai dažniausiai pasirenka maksimalų saugumą garantuojančias, iš patikimiausių ir geriausiai ilgą laiką laužimą atlaikančių medžiagų pagamintas apsaugines žaliuzes. Šį sprendimą dažniausiai lemia realios grėsmės: jau minėti chuliganai, kurie tik bando apgadinti įmonės turtą, ir profesalūs vagys. Kaip ir visi profesonalai, taip ir profesonalūs vagys savo darbą išmano. Jiežino lengviausius įsilaužimo būdus ir atpažįsta lengviau pažeidžiamas apsaugos priemones, šiuo atveju iš pigesnių ir iš ne tokių patikimų medžiagų pagamintas žaliuzes.

Nors gali atrodyti, kad apsaugines žaliuzes turėtų įsigyti tik vertingais daiktais prekiaujančios įmonės, iš tiesų, jas įsirengia beveik visų tipų firmos. Apsauginių žaliuzių šarvu pasipuošia tiek vertingais gaminiais prekiaujančios: juvelyrikos dirbinių, firminių akinių, laikrodžių, prabangių drabužių parduotuvės, tiek kasdienėmis, iš pirmo žvilgsniu nebrangiomis prekėmis mus aprūpinančios: duonos, mėsos, raštinės reikmenų ir kitos specializuotos parduotuvės. Žinoma, vertingų prekių parduotuvės neapsiroboja vien tik apsauginėmis žaliuzėmis. Atsižvelgiama į vietą, aplinkines įstaigas: dažniausiai įsirengiama centrinėse miesto gatvėse, kur ir vėlai vakare būtų sunku niekieno nepastebėtam įvykdyti įsilaužimą. Tuo tarpu smulkios įmonės dažniau rūpinasi dėl savo įrangos, o ne prekių.



apsauginės žaliuzės

2 komentarai: