2009 m. spalio 18 d., sekmadienis

Kokią reikšmę namų interjere turi užuolaidos?

Namai mūsų gyvenime užima svarbiausią vietą, juose praleidžiame daugiausiai laiko, todėl jie privalo būti jaukūs- tam kad norėtųsi į juos grįžti. Taigi, tuomet savaime suprantama darosi ir tai, jog šiuolaikiniame pasaulyje vis didesnis dėmesys yra skiriamas namų interjerui. Visi norime įsirengti namus pagal savo skonį- moderniai, šiuolaikiškai ar paprastai, tačiau svarbiausia- jaukiai.

Įrengus ar renovavus namus, galima dar padaryti kelis atrodytų neryškius akcentus, kurie vis dėlto suteikia namams savitumo. Namai visuomet atrodo jaukiau, kai juose langus dengia užuolaidos.

Kaip langus „pridengti“ galime pasirinkti iš daugybės variantų. Visų pirma turėtume apsispręsti ko norime ir kas derėtų prie mūsų namų interjero: ar tai būtų žaliuzės, ar tiesiog paprastos užuolaidos.


Užuolaidos niekada neišeina iš mados ir visą laiką išlieka populiariausiu pasirinkimu. Renkantis užuolaidas, galima išsirinkti iš daugybės skirtingų audinių. Užuolaidos taip pat būna kelių tipų: dieninės, naktinės bei tarpinės užuolaidos.


Šiais naujų technologijų laikais, galime rinktis netgi tarp dviejų užuolaidų valdymo būdų: rankinio bei elektrinio. Nors apie pastarąjį galime išgirsti daug skirtingų nuomonių, tačiau žmonės, naudojantys elektrinį užuolaidų valdymo būdą, juo nesiskundžia.


Renkantis užuolaidas svarbu pagalvoti ir apie tai, kaip spalviniu atžvilgiu jos tiks mūsų namuose. Mažose patalpose nerekomenduojama yra rinktis tamsių spalvų užuolaidas, kadangi tai gali tik dar labiau sumažinti erdvę. Taip pat nerekomenduojama rinktis itin sunkių audinių- persistengus, kambarys gali pradėti atrodyti slegiančiai.


Taigi, jeigu pasirinksite langus dengti užuolaidomis- niekada neprašausite. Jomis galite labai paprastai pagyvinti savo namų aplinką- svarbiausia yra teisingai išsirinkti jų spalvą bei audinį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą