2009 m. spalio 18 d., sekmadienis

Markizės- paprastas tačiau itin praktiškas terasų, balkonų bei pastatų puošybos elementas

Norėdami truputį padailinti savo terasą ar balkoną, sukurti juose jaukumo ar tiesiog paprastumo įspūdį dažnai nesugalvojame nuo ko pradėti, nes priemonių tam yra daug, tačiau išsirinkti yra sunku. Svarbu suprasti, jog tai, kas paprasta, dažniausiai yra ir gražu, todėl vis dažniau kaip puošybos elementas yra pasirenkamos markizės.
 Terasas galime puošti keliais būdais- stacionariais stogeliais ar markizėmis. Pastarasis būdas šiomis dienomis tampa vis populiaresnis, o tai vyksta būtent lengvos bei estetiškos konstrukcijos pagalba. Markizės yra žymiai pigesnės ir daug paprasčiau sumontuojamos.

Svarbu žinoti ir tai, jog markizių audiniai yra atsparūs blukimui bei pelėsiui, nepralaidūs vandeniui bei greitai džiūstantys. Metalinės konstrukcijų dalys yra atsparios korozijai, todėl jų nereikės taip dažnai keisti. Taigi kaip matome, pasirinkimas yra itin praktiškas ir padedantis sutaupyti.

Markizės yra labai universalios- jos tinka parduotuvėms bei restoranams, taip pat privatiems namams ar net standartiniams butams. Norint kabinti markizes parduotuvėse bei restoranuose galime atrasti dar vieną privalumą- tai efektyvi vieta reklamai- ant markizių audinio gali būti rašomi reklaminiai tekstai.

Markizės turi ir daugiau privalumų : jos taip pat apsaugo ir nuo kenksmingų ultravioletinių saulės spindulių bei gali būti montuojamos ten kur lango negalime uždengti žaliuzėmis.

Toks puošybos elementas yra ne tik praktiškas, tačiau ir itin dailus- galime išsirinkti markizių audinius iš daugybės įvairių spalvų bei raštų, taip nesunkiai pritaikydami jas ir prie pastato stiliaus.


 

 

 

 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą